Butterbeer och intervjun

Den 9 September hade jag mitt första handledarmöte.

Den 11 September skickade jag en fråga till Mikaela på Tumblr (misspiggybank.tumblr.com) och frågade henne om hon ville ställa upp på en intervju med mig via skype om harry potter frågor. Jag hade sett att Mikaela var ett stort Harry potter fan eftersom hon la upp massvis med saker från Harry potter så jag tänkte att hon kanske ville svara på mina frågor. På kvällen fick jag svar från henne och jag fick hennes skype.
Frågorna hade jag skrivit på dagen. Hon svarade på mina frågor via skype och efter det började jag även skriva på muggle-lexikonet.
Detta tog cirka 3 timmar allt som allt då jag jobbade vid datorn.

20 september efter en liten paus så fortsatte jag att ändra layouten och la in intervjuen med Mikaela där. Jag hittade recept på "honungsöl" som de dricker i Harry Potter och valde att ha med detta recept i min blogg. Men för att göra det lite roligare så prövade jag receptet och smakade på det. Det som är tråkigt dock är att det inte finns ett riktigt recept om hur man gör honungsöl för J.K skrev aldrig ner det. Så man får hitta på lite.
Detta tog också ungefär 3 timmar.


såhär såg min honungsöl ut, på engelska heter det Butterbeer men det är ingen öl det är mer en varm dryck som smakar vanilj/kolsyrat/kola.


Kommentarer
Postat av: Caj Levström

Jag vill veta receptet, blev mycket nyfiken på detta.

2011-10-04 @ 15:02:43
Postat av: Madeleine Gustafsson

Det var inte sådär jääättegod direkt, det var inte äckligt men inte gott typ :). Receptet är:



Ingredienser:



4 msk smör



1,8 dl packat farinsocker



2 msk vatten

2 krm salt

1 msk vaniljsocker

4 msk grädde över 36 % fett ( får även ha 4 msk vaniljglass om man vill)



1 liter kolsyratvatten (utan smak) helst varmt!



Att göra:



Blanda ihop farinsockret i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka på cirka medium (6-7) och blanda ihop detta under några minuter, låt det inte bränna i botten!

Blanda med en slickepott och när du inte har den i kastrullen lägg den i ett glas med vatten i så den inte klabbar. Låt det koka ihop så den får en temperatur på ungefär 116 °C.



I en annan skål blandar du ner smöret, saltet och vaniljsockret.

Häll sedan ner dessa ingredienser i den kokande kastrullen men stäng av spisen.



Häll sedan ner grädden och blanda sedan ihop allt och låt det svalna lite grann men det ska fortfarande vara varmt.



När du ska hälla i drycken i passande glas så använd cirka 2-3 msk av den gjorda drycken och fyll sedan upp med det kolsyradevattnet så mycket som du vill ha det. Blanda sedan i glaset och den är klar att servera!

2011-10-06 @ 20:00:36
Postat av: Grodan

Hej, jag sökte på honungsöl på google och hittade ditt recept, det verkade bra men jag undrar bara om det ska vara vispad grädde eller ovispad?:):)

2011-11-02 @ 15:46:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0